Vil du dra på lederkurs der du lærer om hvordan du kan ta med speidere på tur på vinterstid? Bli med på et hyggelig og lærerikt kurs med dyktige instruktører i starten av påska.

Dette kurset er beregnet for rovere og ledere 17 år og eldre. De under 18 år må fylle ut denne tillatelsen med signatur fra foresatte til å dra på kurset for å kunne være på fjellet og sove i snøhule. 

 

Innhold

Turledelse Vinter tar for seg prinsipper for å lede speidere på tur, og målet er at du etter kurset skal være en bedre og sikrere turleder i vinterfjellet. Kurset passer for alle ledere enten du har mye og eller lite erfaring, siden du selv får sette tre personlige læringsmål som instruktørene vil hjelpe deg med å oppnå. 

Kurset tar for seg orientering dag og natt, sikre veivalg, gode rutiner, risikomomenter, snøskred, etablering av leirområde og overnattingsformer i snø. Vi vil også ha speidergudstjeneste i Guds frie natur.

Kursleder er Elise Vik Nordbrønd som har mye erfaring som kursleder og stab. Elise har studert natur, miljø og friluftsliv og vært på vinterturer med både studiet, speideren og på egne turer. Hun er veldig glad i vinteren og unner flere å få oppleve trygt vinterfriluftsliv. 

Se arrangementet på forbundets hjemmeside for mer info og kontakt oss ledere hvis du har spørsmål og interessert i å delta.