De som er gamle nok får mer info av oss. 

Se mer om kurset på forbundets side: Vinter Roland 

Påmeldingsfrist 25. februar 2025 i Hypersys. 

Ved spørsmål kontakt Astrid. 

Innhold på kurset

Har du en drøm om å kunne ta med patruljen din på vintertur? Vil du oppleve hvordan det er å våkne opp i en snøhule? Da er Vinter-Roland det perfekte kurset for deg.

Dette kurset er for deg født 2007-2009. 

På dette kurset blir det lagt vekt på at du skal få en fin opplevelse i vinterfjellet, samtidig som du skal sitte igjen med ny kunnskap og inspirasjon som du kan bruke sammen med patruljen din på tur om vinteren. Du får også møte engasjerte speidere på din alder fra hele Norge! 

På Vinter-Roland får du lære om bekledning, utstyr, skismøring, proviant, enkel og avansert orientering, førstehjelp i vinterfjellet og naturlig sunt fjellvett. Haiken er med overnatting i snøhule som dere selv graver dersom snøforholdene tillater det. Ellers blir overnattingen inne på gamle hotell Utsikten. Påskebudskapet er en naturlig del av programmet og du vil kanskje få noen nye tanker om hvorfor vi feirer påske. Det blir også tid til leirbålskos, lek og moro sammen med dine nye speidervenner!

Hvem passer kurset for?

Alle født i '07-'09 som vil lære mer om å dra på tur om vinteren. Det er ikke en forutsetning at du er patruljefører, og du trenger ikke forkunnskaper for å delta. Du trenger heller ikke å være veldig god på ski, men det bør ikke være din aller første skitur. Kurset gir kunnskap som kreves for å delta på Ekspedisjon Vinter senere. Husk at dette er et kurs og ikke en leir.